Veelgestelde Vragen

Ik hoorde dat Pampers van plan is om aan luierrecycling te doen. Wat gaat Pampers exact doen?

Pampers is al tientallen jaren marktleider als het aankomt op duurzaamheid en houdt duurzaamheid altijd in het achterhoofd bij productinnovaties. We nemen nu de volgende stap door een effectieve oplossing te zoeken voor luierrecycling en de levenscyclus van luiers te transformeren. Pampers is ’s werelds eerste luiermerk dat deze nieuwe, geavanceerde technologie gebruikt voor luiers en zo toepassingen van hogere waarde creëert. We lanceren een testinzameling in Nederland.

Wanneer kunnen we deelnemen aan het recyclingprogramma?

Pampers gaat de luierinzameling eerst testen in Amsterdam, daar verzamelen we luierafval van alle merken. De test is een belangrijke stap voor de validatie van een afzonderlijke luierinzameling. Je kan nu deelnemen door het downloaden van de Pampers Recycling app. Wat we hieruit leren bereidt ons voor op een stadsbrede luierinzameling wanneer we een recyclingfabriek in Amsterdam openen.

Hoe gaan jullie deze luiers inzamelen?

We gaan deze luiers inzamelen dankzij 12 slimme recycle bakken die op een centrale en eenvoudig bereikbare plaats staan in Amsterdam Zuidoost, Oost en Oud-Zuid waarnaar deelnemende ouders hun luierafval brengen. Met behulp van de Pampers Recycling app op de smartphone kunnen ouders de dichtstbijzijnde bin vinden in hun buurt voor hun luierafval.

Ik wil deelnemen aan het recyclingprogramma. Waar kan ik me aanmelden?

Je kan je aanmelden voor het recyclingprogramma in Amsterdam na het downloaden van de Pampers Recycling app (beschikbaar voor Android en iOS).

Hoe werkt de slimme recycle bak?

Ouders kunnen best eerst de Pampers Recycling app downloaden. Zo kunnen ze deelnemen aan het recyclingprogramma met de slimme recycle bakken. De app toont ouders de dichtstbijzijnde recycle bak om de luiers te deponeren. Om de bak te openen schakel je Bluetooth in en druk je op open de bak in de app. De slimme recycle bak opent dan automatisch als je dichtbij blijft. Dan kunnen ouders hun luiers (alle merken toegestaan) in een plastic zak in de recycle bak deponeren. Hierna sluit de slimme recycle bak opnieuw automatisch.

Waar vind ik de slimme recycle bak?

De slimme recycle bakken bevinden zich op centrale en eenvoudig bereikbare locaties in in Amsterdam Zuidoost, Oost en Oud-Zuid. De Pampers Recycling app toont je de dichtstbijzijnde recycle bak in jouw buurt. Er staan slimme recycle bakken in:

Amsterdam Oud-Zuid

 1. CompaNanny Bachzaal, Bachstraat 7

Amsterdam Zuidoost

 1. Wethouder Insingerstraat
 2. Partou in Kelbergen 16
 3. CompaNanny in de Atlas Arena in Hoogoorddreef 15
 4. Etos, Bijlmerplein 719

Watergraafsmeer

 1. Etos, Helmholtzstraat 57
 2. Etos, Linnaeusstraat 119
 3. Etos, Molukkenstraat 71-73
 4. Etos, IJburglaan 657
 5. Partou, Erich Salomonstraat 90
 6. Partou, Zeeburgerdijk 70
 7. Partou, Christian de Wetstraat 23

Hoe herken ik een slimme recycle bak?

Via de Pampers Recycling app vind je de dichtstbijzijnde slimme recycle bak in de buurt. Deze zal een herkenbaar Pampers kleur en Pampers Recycling logo hebben, je kan hem dus echt niet missen.

Kan ik ook doekjes in de slimme recycle bak deponeren?

Ja alle merken luier- & babydoekjes zijn welkom.

Kan ik luierafval van andere merken dan Pampers deponeren?

Ja, alle soorten wegwerpluiers van alle merken zijn welkom.

Hoe kan ik de app downloaden?

Je kan de Pampers Recycling app downloaden in de Apple Store voor iOS en in de Google Play store voor Android. Met de app kan je deelnemen aan het recyclingprogramma.

Meer vragen? Contacteer ons:

0800 72 67 377

Openingsuren:

Maandag - Vrijdag 09.00 uur - 17.00 uur

Beheer Cookies