We zijn op een missie!  Geef luierafval een nieuw leven 

Onze missie

Al meer dan 60 jaar gebruiken we wegwerpluiers. En vandaag, kan je als ouder je geen leven inbeelden zonder hen: 

Handig. Beschermt de huid van de baby. Garantie van een volledige nachtrust. Ze hebben ons leven veranderd.

Maar, luiers werden meer en meer geavanceerd en luierafval werd een probleem voor onze buurten, gemeenschappen…

Wat als we dat konden stoppen? Wat als we dat materiaal konden hergebruiken? Zodat we gemakkelijk luiers kunnen verversen, de baby's huid beschermen, een volledige nacht slapen, … Wat als we luiers een nieuw leven konden geven?  

Amsterdam als de pionier voor luierrecycling

Een reis vol inzichten. Tien jaar geleden wilde een kleine groep idealistische mensen bij Pampers beginnen aan een missie . We ontmoetten mama's, papa's, experten, ingenieurs, afvalverzamelaars, lokale gemeenschappen… iedereen! 

En met al die inzichten, creëerden we een zeer unieke luierrecycling machine dat 100% van luierafval omzet tot objecten die vindingrijk zijn.

Nu onderweg naar Amsterdam. Twee jaar geleden beslisten we om deze technologie naar ouders te brengen. Hoewel dit een wereldwijde missie is, was Amsterdam dé plaats om vanuit te starten. We wisten dat als het zou slagen in Amsterdam, het overal zou slagen. Dit is waarom we binnenkort de recycling machine lanceren in Amsterdam. 

Dus we gingen ervoor en probeerden een manier te vinden om luierafval te verzamelen om het te kunnen recyclen… We onderzochten veel ideeën, sommigen werkten niet. Maar er is er eentje waar we echt in geloven: de slimme recycle bak. 

Wie zijn we? 

Ontmoet het Pampers Recycling Team

Wij zijn het luierrecycling team. Wij vechten ervoor een einde te maken aan luierafval en geven afval een nieuw leven. We werken hier elke dag aan, om uiteindelijk mensen tot afvalrecyclers te transformeren.

Onze Partners

Dit project is gesubsidieerd door de Bio Based Industries Joint Undertaking onder het Horizon 2020 Onderzoek & Innovatie programma van de Europese Unie onder de Grant Agreement No.745746

Beheer Cookies